El canvi de discurs que es detecta entre els polítics d’El Ripollès, que de “plorar molt”, en paraules de M. Carme Freixa, vicepresidenta del Consell Comarcal d’El Ripollès, han passat a “fer-se respectar”, no és casual. Ans el contrari, posa de manifest el relleu generacional que han experimentat els principals ajuntaments i el Consell Comarcal després de les passades eleccions municipals i l’adopció d’un nou to de reafirmació del territori. Des de la mateixa Freixa i Enric Pérez, al capdavant del Consell Comarcal, passant per l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, la de Campdevànol, Núria López, el de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, o el de Ribes de Freser, Marc Prat, formen part d’una nova fornada de polítics (segurament una de les més joves de tot Catalunya, ja que la mitjana d’edat de tots ells no deu passar dels 30), que s’està significant per la voluntat de canviar el tradicional victimisme d’una comarca de muntanya per la reivindicació dels seus atractius turístics i de no voler perdre el tren de les noves tecnologies ni del futur.

Leave A Comment