Nandu Jubany: “A les xarxes socials valorem la immediatesa però també som selectius a l’hora de penjar continguts”

Nandu Jubany, a Can Jubany, situat a Calldetenes (Osona) i amb una estrella Michelin. Foto: Monmar Comunicació.

Quan organitzes la teva agenda, penses en què difondràs a través de les xarxes socials?
D’entrada, no hi penso, el que faig és compartir la meva agenda amb l’Eva Torrents, de Dívik, que ens porta la comunicació, perquè n’estigui al corrent. Així ella sap el que he de fer i em pot demanar que faci una foto o escrigui un post al Facebook o un tuit. A partir d’aquí, si considerem que es tracta d’alguna activitat important l’Eva ja s’encarrega d’ampliar la informació i publicar-ho a la nostra pàgina web.

Què representa per a vosaltres comptar amb els serveis d’una empresa de comunicació?
La seva tasca és molt important; de fet, per a nosaltres l’Eva ja és una més de l’equip de Can Jubany. Ens ajuda a determinar l’estratègia i la programació dels continguts de les xarxes socials i del web i també a gestionar la publicitat i la nostra participació als mitjans; la veritat és que estem encantats de poder treballar plegats.

Hi ha hagut una evolució de la vostra presència a les xarxes socials?
I tant, ara tenim una estratègia, és a dir, sabem què agrada més als nostres seguidors i, per tant, què hem de publicar i també som molt més selectius a l’hora de penjar continguts. Tot i que no tenim una programació rigorosa, sí que evitem publicar fets superficials i poc importants. També valorem molt la immediatesa i l’espontaneïtat a l’hora de dir alguna cosa. La veritat és que és impressionant veure que hem tingut en algunes fotos més de 800 M’agrada.

A banda dels afers professionals, també penges continguts de la vida familiar…
Sí, no tinc cap problema en fer-ho. I a més ens hem adonat que aquests continguts són els que tenen més èxit perquè mostren la persona que hi ha darrera del cuiner. Per exemple, la difusió que va tenir la foto que ens vam tirar amb la meva dona i els meus fills el dia que van nomenar El Celler de Can Roca millor restaurant del món va tenir un èxit brutal.

A més de Can Jubany, al grup teniu línies de negoci diferents, com influeix això en l’estratègia de comunicació?

Sí, evidentment, no diem el mateix a través de les xarxes socials de Can Jubany que les d’altres establiments del grup com Mas d’Osor, El Serrat de Figaró o Mas Albereda. Cada un té el seu públic i mirem sempre d’adaptar-ne els continguts.

Com prepares la teva participació en mitjans com Catalunya Ràdio?
Depèn de cada mitjà. En el cas de la intervenció setmanal al programa La Tribu, de Catalunya Ràdio, nosaltres ens ho fem tot, des de la proposta de continguts fins a la producció per portar convidats que parlin d’un tema, òbviament en coordinació amb l’equip del programa. És molt millor d’aquesta manera perquè així controlem també el resultat final.

Autors:

Carles Muñoz, periodista i cofundador d’Eixdigital.cat

Eudald Aymerich, periodista i fundador de Monmar Com.

Leave A Comment