No sempre es té l’oportunitat d’entrevistar tres presidents en menys d’una setmana i menys encara de fires tan importants a nivell internacional com el Saló Nàutic de Barcelona, Expoquimia i Hostelco; a més, poder-ho fer personalment és un afegit que et permet, com diu Xavi Torres, encarregat de fer les fotos de dos d’ells, acostar-te a la persona que hi ha rera del personatge i del paper que se li suposa. Per fer els retrats, vam triar un escenari on se’ls pogués identificar amb el seu sector, Puig al Reial Club Nàutic de Barcelona; Foguet a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB) i Roure al restaurant Drolma. Més enllà de la solera del RCN de Barcelona o bé de la privilegiada situació del Drolma, en ple passeig de Gràcia, i de la seva condició d’una estrella Michelin, la RACAB, al començament de la Rambla, em va deixar realment impressionat, per la seva història de gairebé dos segles i mig, pel bon estat en què es conserven l’edifici i tot el seu patrimoni, i perquè representa un oasi de tranquilitat enmig d’un dels punts més bulliciosos i turístics de Barcelona. Va ser durant molt temps la institució que, gràcies al seu observatori astronòmic, s’encarregava de donar l’hora oficial a totes les institucions de la ciutat.

Leave A Comment