El fenomen de la premsa digital

Una pluralitat informativa necessària

Fa temps que ho havia d’haver escrit: ElRipollès.info és un mitjà de comunicació necessari a El Ripollès. Per diverses raons: perquè dóna valor a un fenomen creixent com és la premsa digital; per les grans possibilitats interactives i tecnològiques que ofereix, des de veure vídeo, escoltar àudio a publicar l’opinió dels lectors que el poden utilitzar com a canal de diàleg entre ells. Però sobretot perquè contribueix a la pluralitat informativa en una comarca on feia especialment falta la creació d’un nou mitjà de comunicació no només com a canal de notícies de gran immediatesa sinó també per contrastar informacions en un context local i comarcal. I el seu ràpid creixement, amb més de 18.000 visites mensuals aconseguides en poc més de tres anys de funcionament, demostra la gran acollida que està tenint.   

L’èxit de la premsa digital, que cal contextualitzar dins el creixent ús d’internet, no crec que hagi robat lectors a la premsa tradicional, que manté el nivell de difusió i el rol de cobrir les informacions més a fons, però sí que ha creat un nou hàbit de lectura entre aquests mateixos lectors i segur que n’ha incorporat de nous entre els més joves. No obstant, sí que està guanyant la batalla de la publicitat ja que les empreses, institucions i agències de publicitat cada vegada tenen més clar que no poden donar l’esquena a una tendència que ara mateix sembla no tenir límits.   

 

Leave A Comment