Baixa l’IPC i els llibres mantenen el preu (i espais publicats Gremi Llibreters)

Com ja hem comentat diverses vegades, l’impacte de la crisi en el sector cultural no n’ha fet retrocedir el consum sinó que ha canviat els hàbits dels consumidors, que ara es decanten més per ofertes i productes més econòmics, com les edicions de butxaca en el cas dels llibres. També ha fet créixer notablement l’interès per títols sobre economia i autoajuda.

Aquesta setmana, davant de la notícia de la caiguda de preus (IPC) al maig i la inflació negativa a Catalunya, els mitjans han destacat l’oci i la cultura, amb una baixada de l’1,6%, com un dels sectors on aquest fet s’ha notat més. Imma Bellafont, presidenta del Gremi de Llibreters, ho valora a la Cadenar Ser a Catalunya assenyalant que els llibres han mantingut el preu tot i augmentar les vendes de les edicions de butxaca, més econòmiques (podeu escoltar-ho a sota). Per altra banda, l’espai Valor afegit de TV3 ha dedicat el programa del passat dimecres (10/06) a la bona salut que manté la indústria cultural a Catalunya malgrat la crisi.

Imma Bellafont a l’informatiu Hora 14, amb Frederic Vincent, de la Cadena Ser-Catalunya (10/06).

Les nombroses edicions de butxaca està provocant que els llibres mantinguin el preu.
El sector de la cultura manté un bon estat de salut malgrat la crisi.

Leave A Comment